Roll-Forward Recovery
Exchange Server için aldığınız bir yedeği Windows server backup ile geri dönerken size sunulan bir seçenektir. Bildiğiniz gibi Exchange server veri tabanı log dosyalarının içeriği ile oluşmaktadır. Siz bir geri dönme işlemi yaparken mevcut veri tabanının olduğu yerde eğer yedekten daha güncel log dosyaları var ise bunlarında işlenip işlenmeyeceği anlamına geliyor aslında. Varsayılan olarak bu bunun işaretlerseniz güncel log dosyalarını işlemeyi denemez. Varsayılan ayar bu güncel log dosyalarını işleyecek şekildedir. Ancak siz orijinal DB lokasyonuna dönmezseniz tabiki bu kutucuğun bir anlamı kalmayacaktır. Ancak bunu kullanmak için en güncel full backup dosyanızı kullandığınıza emin olun, aksi halde edb dosyanız bozulabilir.