Mandatory User Profile

Mevcut bir windows işletim sisteminde otorum açtığınız zaman o bilgisayarda eğer ilk defa oturum açıyorsanız "default" user profil klasörü sizin için kopyalanır ve ismi kullanıcı isminiz ile değiştirilerek kullanımınza sunulur. Siz bu profil üzerinde istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz. Log off olduktan sonrada bu bilgiler o bilgisayarın diskinde kayıtlı olacaktır.

Ancak bazı durumlarda ortak kullanılan bilgisayarlar için kullanıcıların istedikleri gibi bilgisayarı kullanmasını ancak log off olduktan sonra tüm bu ayarların varsayılan haline gelmesini isteyebilirsiniz. hatta bunun için deep freeze veya farklı 3 parti programlar kullanılır.

bunu windows tarafında yaparsanız buna mandatory profile denir. Yani bunun için logon olan bir kullanıcı log off iken yani o bilgisayara bağlı değil iken, ilgili user profile klasöründeki ntuser.dat dosyasnını uzantısını ntuser.man yapmanız yeterlidir.

Eğer tüm kullanıcılar için böyle değişiklik yapmak isterseniz ki buna "super-mandatory" profile deniz aşağıdaki makaleyi takip edebilirsiniz.

http://support.microsoft.com/kb/307800?wa=wsignin1.0


Kullanıcıların profillerinin oturum kapatıldıktan sonra eski ayarlarına getirilmesini sağlayan profildir.Yani kullanıcı sisteme logon olduğunda masaüstünde bir klasör oluştursa dahi oturum kapatılıp yeniden açıldığında sistem oluşturulan klasörü kaydetmeyecektir. Süper ve Normal olmak üzere iki tip Mandatory User Profile vardır.